Îngrijirea pielii picioarelor – cum să faci asta corect?

Vara este sezonul în care majoritatea femeilor vor să-şi arate picioarele; cel puţin în spaţiile publice. Dacă nu ai îngrijit picioarele în mod corespunzător în decembrie, atunci este posibil ca acum să simţi o anumită ruşine pentru că pielea picioarelor tale are nevoie de multă îngrijire, mai ales în sezonul cald. În acest articol, vei afla cum să îţi îngrijeşti corect picioarele şi vei obţine cu siguranţă rezultatele dorite.

Metode generale de îngrijire a picioarelor

Înainte de toate, trebuie să reţii că trebuie să acorzi îngrijire constantă picioarelor tale. Orice femeie ar trebui să ştie metodele generale de îngrijire a pielii picioarelor. Aceasta înseamnă să exfoliezi regulat picioarele tale pentru a elimina orice urme de celulită sau de piele uscată, să ţii întotdeauna un cuter ascutit la îndemână pentru a-ţi coase unghiile şi să acorzi o atenţie deosebită mâncărimilor pe care le poate provoca unor diverse infecţii ale picioarelor.

Metodele de exfoliere a picioarelor

O dată pe saptamana, trebuie să exfoliezi picioarele tale folosind mănuşi de exfoliere speciale sau o cârpă moale. Exfolierea te va ajuta să elimini celulele moarte, care cauzează uscarea pielii. Dacă picioarele tale sunt foarte uscate, poţi adăuga în soluţia de exfoliere nişte uleiuri esenţiale, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de migdale. Uleiurile esenţiale te vor ajuta să consolidezi părţile uscate ale picioarelor. După exfoliere, trebuie să îţi ştergi picioarele cu o cârpă curată şi să-ţi dai creme hidratante.

Cum să-ţi tai unghiile corect

Unghiile picioarelor sunt foarte sensibile. Acestea trebuie tăiate numai cu un cuter ascutit şi curat. Acest lucru se datorează faptului că cuterul utilizat poate produce inflamaţii sau infectii. Orice unghie care are pete roşii sau umflături trebuie consultată de un medic. Nu uita să îţi taie unghiile anevoie, mai degrabă făcând o forma dreaptă decât rotunjită. După ce ai tăiat unghiile, ar fi bine să foloseşti o pilă de lemn pentru a înlătura cele mai mici bucăţi de unghii care au rămas pe margini.

Alergii şi mâncărimi ale pielii picioarelor

Mâncărimile picioarelor pot fi rezultatul unei alergii. Alergiile sunt unul dintre cele mai întâlnite probleme de sănătate ale picioarelor. Mâncărimile sau iritaţiile provocate de alergii pot fi tratate cu loţiuni sau produse speciale pentru tratamentul alergiilor. Dacă mâncărimile persistă, te sfatuim să consulţi un medic. Alergiile picioarelor pot fi tratate numai cu pastile prescrise de medic sau cu unul dintre medicamentele naturale pentru tratarea alergiilor.

Hidratarea pielii picioarelor

Odată cu îmbrăcarea stiletto-urilor sau sandalelor sezonului, trebuie să te gândeşti la cât de importantă este hidratarea pielii picioarelor. Mai precis, trebuie să-ţi speli picioarele cu un săpun hidratant şi să aplici o crema hidratanta în fiecare noapte, înainte de culcare. Folosind un produs pentru a-ţi hidrata pielea, vei preveni uscarea acesteia şi vei oferi un aspect mai sănătos pielii tale. În plus, produsele hidratante sunt utile pentru reducerea mirosurilor neplăcute.

Îngrijirea specială a pielii picioarelor

Există şi câteva metode speciale de îngrijire a picioarelor. Una dintre ele constă în utilizarea produselor speciale, cum ar fi scrub-urile sau măştile pentru picioare. Aceste produse sunt realizate special pentru tratarea diverselor probleme ale picioarelor, cum ar fi micoza, tăieturile sau roşcăţiea. Aceste produse conţin ingrediente speciale menite să hrănească ochii, precum acidul hialuronic sau alte produse hidratante. În afară de aceste produse, mai poţi folosi şi produse din plante, cum ar fi musetelul, muşeţelul sau uleiurile esenţiale, în combinaţie cu o soluţie de exfoliat.

Igiena picioarelor

Picioarele trebuie curăţate în mod regulat, uneori folosind un scrub sau săpun. Acestea sunt mai ales importante în sezonul călduros, când este mai probabil să apară infecţii ale pielii, cum ar fi eczemele, transpiraţia sau mâncărimile. După exfoliere, puteţi aplica o loţiune sau un spray hidratant, iar controlul baiei de aburi sau a jacuzzi-ului poate fi de asemenea foarte utilă pentru îngrijirea picioarelor.

Cum să previi afecţiunile picioarelor

Cel m