Ai modificări de culoare pe unghiile tale? Verifica ce înseamnă

Pentru cei mai mulți dintre noi este important să avem unghiile noastre bine luate de îngrijire, lung și frumos pictate. Noi nu vrem să-i fie fragil și moale. Toate celelalte? Nu este cu adevărat semnificativă, deși ignorând alte elemente ale aspectului unghiilor nu este foarte înțelept. Orice modificare pe placa de unghii (adică modificări de culoare, pete sau culoare) pot spune multe despre starea noastră de sănătate.

DECOLORARE ALBĂ

Modificări de culoare albă pot apărea pe întreaga placa de unghii sau doar în unele zone, de exemplu, pătarea alb minor . În primul caz, placa de ansamblu de unghii este de culoare albă, ceea ce poate însemna că avem de-a face cu vitiligo . Acesta poate fi, de asemenea, un semn de boli, cum ar fi psoriazis, insuficienta cardiaca, cancerul sau pur și simplu deficit de calciu si proteine . vitiligo Punctual este un al doilea caz, care de obicei este conectat cu trauma placa de unghii.

DECOLORARE GALBENĂ

cauza cea mai frecventa a unghiilor galbene este suprasolicitarea de lac de unghii roșu fără aplicarea de bază sub ea (colorantul sa este absorbită de unghii cu timpul) sau fumatul țigară. unghiile galbene pot indica, de asemenea, boli cum ar fi hepatita de tip A sau B, micoze sau psoriazis , dar poate să apară, de asemenea, în timpul tratamentului cu unele produse farmaceutice.

DECOLORARE MARO

În mod similar cu așa cum a fost menționat mai sus, modificări de culoare maro poate cauzate de unele dintre medicamentele , dar, de asemenea, după contactul cu henna. Brun pete pe placa de unghii pot fi conectate la boli tiroidiene, anemie sau în nutriție .

DECOLORARE VERDE

unghiei verde este în cele mai multe cazuri, un semn de infecție fungică . Acesta poate fi, de asemenea, un motiv de infecție bacteriană sau prea des de contact mâinilor cu detergenți puternici.

DECOLORARE GRI-ALBASTRĂ

Contrar aparențelor, modificări de culoare gri-albastru nu este o vânătaie comună. Poate cauzate de ea argint otrăvire , ocuparea forței de muncă de produse farmaceutice antimalarie, boală vasculară periferică sau tulburări metabolice .

DECOLORARE NEAGRĂ/ÎNCHISĂ

Petele închise la culoare pe placa de unghii este în cele mai multe cazuri, un hematom subungual, care apare ca urmare a unui traumatism. Un alt motiv pentru aceasta ar putea fi conectat cu luarea unor medicamente sau substanțe chimice. Cu toate acestea, în cazul în care schimbarea de pe placa de unghii nu se schimbă, împreună cu creșterea unghiilor (ca în hematom subungual), atunci am putea face cu melanomul malign.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *