Acrilic toxic – de ce poate fi manichiura periculoasă?

Mâinile frumoase și îngrijite sunt mândria fiecărei femei. Din acest motiv, nimeni nu ar trebui să fie surprins de faptul că femeile doresc să poarte atât manichiura de lungă durată și impresionant făcut de un profesionist. Și o astfel de procedură ar putea costa o avere. Din păcate, gel sau manichiura hibrid poate provoca daune sănătății. De ce? Poate fi acrilicul nesigur?

Numeroase legende urbane care circulă prin internet descriu efecte catastrofale ce pot fi aduse prin manichiura cu gel. Forumurile de pe internet fierbi cu povesti despre onicomicoza, care este dezvoltat doar dupa procedura, despre unghiei distruse de substanțe agresive incluse în compoziția produselor de unghii styling, și, ceea ce este cel mai infricosator, despre care se încadrează-out de unghii (din cauza acrilic). Cât de mult adevăr este în aceste rapoarte? Cu siguranță, unele povești sunt reale încă trebuie să fie selectiv pentru a obține informații concrete cu privire la un pericol care poate fi declanșată de acrilice.

Ne putem bucura de unghii frumoase, fără a ne pune sănătatea la pericol?

Da, putem, cu toate acestea, se sugerează să se evite toate substanțele posibile care ne-ar putea dăuna, cum ar fi de exemplu, metacrilat de metil (MMA). Această substanță este retrasă și nu poate fi folosită ca element constitutiv al produselor cosmetice orice mai mult (folosit pentru a fi un ingredient principal de manichiura acrilic). Deși MMA este considerată o substanță cancerigen, rămâne inactiv în anumite forme. Cel mai mare pericol este reprezentat odată ce substanța are contact direct cu pielea încă o face nici un rău, atunci când este inhalat sau consumate. Atunci când manichiura se face, bariera naturala de protectie a unghiilor și a pielii din jurul este slăbit (adică, din cauza depozit). In mod similar, unghiile sunt expuse la daune-interese în timpul unghiile acrilice Procedura de demontare. Din fericire, MMA este acum înlocuit cu EMA, care este o substanță aprobată pentru utilizare – cu alte cuvinte, EMA nu constituie o amenințare pentru un organism uman.

Cum putem ști că manichiura noastră nu conține acrilic?

Singurul sfat sensibil este de a alege produsele care sunt de o calitate superioară. Astfel de produse cosmetice sunt caracterizate prin compoziție clară (toate ingredientele sunt enumerate pe etichetă). Datorită acestui fapt, suntem pozitive pe ceea ce ne-am pus pe unghiile noastre. Dacă preferați obtinerea de manichiura face într-un salon de frumusețe, puteți cere întotdeauna un cosmetician pentru a vă arăta pachetele de produse pe care le folosește pentru procedura. Numai atunci vei fi sigur că produsele nu conțin MMA. Evident, puteți urmări, de asemenea, convingerea: „mai scump este egal cu mai sigură”. Produsele de calitate superioară nu sunt ieftine, și așadar manichiura care este dubios de ieftin este probabil nu cea pe care vrei să o folosești ca să-ți aranjezi unghiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *