Rețete DIY de îngrijire a pielii

Publicat: ieri

Introducere

Îngrijirea pielii este o parte esențială a rutinei zilnice de frumusețe pentru femei (și bărbați). Cu toate acestea, produsele de îngrijire a pielii de pe piețele de astăzi pot fi foarte scumpe și pot conține tot felul de ingrediente chimice pe care nu doriți să le aplicăți pe pielea dvs. sensibilă. Din fericire, există o soluție mai ecologică și mai economică: rețetele de îngrijire a pielii DIY (do-it-yourself).

În acest articol, vom împărtăși cele mai bune rețete DIY de îngrijire a pielii pe care le puteți face acasă cu ingrediente naturale.

Mască de față cu miere și turmeric

Mierea și turmericul sunt două ingrediente cunoscute pe scară largă pentru beneficiile lor pentru sănătatea pielii. Mierea are proprietăți hidratante, iar turmericul poate ajuta la calmarea pielii inflamate și la estomparea petelor.

Pentru a face această mască, veți avea nevoie de:

  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură de turmeric pulbere

După ce ați amestecat ingredientele, aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze timp de 15 minute. În acest timp, vei simți un ușor furnicături pe piele. Clătiți cu apă caldă și uscați orice reziduuri de mască cu un prosop moale.

Exfoliant de corp cu zahăr și ulei de măsline

Exfolierea este o altă parte importantă a rutinei de îngrijire a pielii. Aceasta ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe piele, lasând-o mai moale și mai luminoasă. Deși există multe produse exfoliante pe piață, puteți face propria versiune acasă cu doar două ingrediente.

Pentru a face acest exfoliant, ai nevoie de:

  • 2 cesti de zahăr
  • 1/2 cană de ulei de măsline

Amestecați zahărul cu uleiul de măsline până obțineți o pastă. În timpul dușului, aplicați exfoliantul pe tot corpul și masați cu mișcări circulare. Clătiți bine după folosire.

Lăpciug cu ovăz și lapte

Lăpciugul cu ovăz și lapte este excelent pentru hidratarea pielii uscate. De asemenea, ovăzul are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la calmarea pielii iritate.

Pentru a face acest lăpciug, ai nevoie de:

  • 1/2 ceașcă de ovăz
  • 1/4 ceașcă de lapte

Amestecați ovăzul cu laptele până la obținerea unei paste. Aplicați lăpciugul pe piele și lăsați-l să se usuce timp de 15 minute. După aceea, clătiți cu apă caldă.

Concluzie

Îngrijirea pielii nu trebuie să fie scumpă sau complicată. Cu aceste rețete DIY, puteți să vă răsfățați pielea cu ingrediente naturale, fără a rămâne cu un buget gol. Încercați-le și vedeți cum pielea voastră devine mai strălucitoare și mai moale.

Dorești să afli mai multe rețete DIY de îngrijire a pielii? Urmează-ne pentru a fi la curent cu ultimele noastre postări!