Polish de unghii și selecții de culori

Vopseaua de unghii este un accent important al oricărei ținute, fie că este vorba de ocazii speciale sau de utilizare zilnică. Ghidul acesta va demonta miturile și îndoielile care există în procesul de a alege culoarea perfectă de ojă.

Cum să alegeți culoarea potrivită de ojă în funcție de tonul pielii

Una dintre problemele cu care se confruntă multe femei atunci când își aleg culoarea de ojă este că nu știu care culori li se potrivesc cel mai bine. În funcție de ultrioarea tenului, anumite nuanțe de ojă vor arăta mai bine. Regula generală este că dacă aveți un ton de piele cald, culorile calde vor arăta cel mai bine, și invers, dacă aveți un ton de piele rece, culorile reci vor arăta fabulos pe unghiile tale.

Choosing nail polish color

Cum să alegeți culoarea potrivită de ojă în funcție de ocazie

Un alt aspect la care trebuie să te gândești atunci când alegi o culoare de ojă este ocazia pentru care te pregătești. Dacă te pregătești pentru o ocazie specială, ai putea să alegi o nuanță de ojă care se potrivește cu rochia ta. Dacă ești la birou, cel mai bine e să optezi pentru nuanțe neutre.

Experimentează cu diferite nuanțe de ojă

În cele din urmă, cel mai important sfat pe care ți-l puteam da este să experimentezi. Nu există reguli stricte atunci când vine vorba de alegerea culorilor de ojă. Încearcă diferite culori, modele și finisări pentru a vedea ce îți place cel mai mult și ce arată cel mai bine pe unghiile tale.

Selectarea culorii în funcție de anotimp

Anotimpul pot influența semnificativ modul în care culoarea de ojă arată pe unghiile tale. În timpul primăverii și al verii, nuanțe deschise precum rozul pal, menta și albastrul deschis sunt ideale, în timp ce în timpul toamnei și iernii, nuanțele închise precum burgundia, albastrul marin și negru sunt cele mai potrivite.

Culoarea ojei și aspectul fizic

O altă considerație atunci când alegi o culoare de ojă este aspectul tău fizic. Culoarea ojei ar trebui să completeze și să echilibreze culoarea pielii, a părului și a ochilor tăi. De exemplu, dacă ai părul închis la culoare și ochii căprui, ojă de culoare roșu închis sau burgundia ar putea să accentueze frumos aceste caracteristici.

Concluzie

Alegerea culorii potrivite de ojă poate părea o sarcină dificilă, dar cu un pic de cercetare și experimentare, vei găsi în curând combinațiile de culori care ți se potrivesc cel mai bine. Fie că alegi o nuanță de ojă care se potrivește cu tonul pielii tale, cu ocazia pentru care te pregătești sau cu anotimpul, te poți asigura că unghiile tale vor arăta întotdeauna bine.