Cum și-au îmbunătățit bunicile noastre aspectul? Produse vechi și eficiente pentru ingrijirea buzelor, părului și a pielii!

Din ce în ce mai des, vedem în zilele noastre oameni care caută cea mai bună metodă de îngrijire a pielii și a părului, de îmbunătățire a stării generale de sănătate și de întinerire a feței. Aceste tratamente pot fi costisitor, dar am putea spune că uneori chiar merită să investim în produsele pe care le folosim. Există însă soluții mai avantajoase pentru cei care își doresc să se îngrijească frumos și să arate bine, produsele alese cu mult discernământ și atenție, rezultatele fiind surprinzător de bune.

Cu toate acestea, îmbunătățirea aspectului și a stării de sănătate nu este doar un lucru nou. De-a lungul timpului, atât bunicile noastre cât și strămoșii lor au folosit „secretele” lor cu vederea îngrijirii și îmbunătățirii aspectului lor. Aceste secrete au fost transmise din generație în generație, iar acum suntem mai fericiți că accesăm această informație pentru a o folosi în avantajul nostru.

Uleiuri și produse pe bază de plante pentru îngrijirea buzelor.

Unele dintre produsele pe care bunicile noastre le-au folosit pentru a-și îmbunătăți aspectul erau uleiurile și produsele pe bază de plante. De exemplu, uleiul de migdale a fost adesea folosit pentru îngrijirea buzelor, deoarece hidratează și ameliorează uscarea și mâncărimile cauzate de vremea rece. În plus, poate fi folosit ca balsam pentru pleoape și, în viziunea vechilor vindecători, reduce pungile de îmbătrânire a ochilor.

Atât uleiul de migdale, cât și uleiul de mușețel sunt încă folosite în zilele noastre pentru a trata buzele crăpate. Există dovezi că uleiul de mușețel poate fi, de asemenea, folosit pentru a trata orice mișcări ale buzelor, cum ar fi herpesul bucal, zona verucilor, lipita și herpesul labial.

În trecut, bunicile noastre foloseau și alte uleiuri ca balsamuri pentru buze. Uleiul de măsline și uleiul de rozmarin a fost adesea folosite pentru proprietățile sale hidratante și pentru ameliorarea durerilor, ciupercii și a erupțiilor cutanate cauzate de buzele uscate.

Ingrediente Organice și Veșnicie pentru Îngrijirea Părului

După cum știm deja, uleiurile și produsele pe bază de plante folosite la îngrijirea pielii și a părului au fost folosite de bunicile noastre și strămoșii lor. Unul dintre produsele des folosite pentru îngrijirea părului a fost Uleiul de Maher, care se întoarce aproape, uneori – botele conțin mai multe însemnări despre folosirea acestui remedii. Acest ulei este, de asemenea, cunoscut sub numele de „Uleiul Vechilor Egipteni” și oferă beneficii exceptionale pentru scalp și păr.

Uleiul de Maher este bogat în vitaminele A, D, E și F și conține mulți acizi grași esențiali și antioxidanți, potrivit rețelelor vechi de medicină. Acest ulei poate fi folosit ca un ulei bază pe care se presară ingrediente aromatizante, cum ar fi menta, lavanda, busuioc, iasomie și eucalipt. Aceste uleiuri sunt folosite pentru a trata scalpul și a îmbunătăți aspectul părului și densitatea acestuia. O soluție specială folosită în trecut pentru a trata scalpul uscat este o soluție formată din ulei de Maher, de lămâie și de săpun de casă.

Alte produse vechi care sunt încă folosite pentru a îmbunătăți starea părului și scalpului sunt bicarbonatul de sodiu, oțetul, argila și apa de gură. Aceste produse conțin substanțe nutritive și antioxidanți ce la ajută în regenerarea părului și la îmbunătățirea sănătății și aspectului acestuia. În plus, aceste produse conțin, de asemenea, proprietăți anti-bacteriene și fungicide care îmbunătățesc starea scalpului, prevenind mătrețea, înfrumusețând și împrospătând culoarea părului.

Remedii folosite pentru îngrijirea tenului și tratarea ridurilor.

În vremurile vechi, bunicile noastre foloseau produse naturale pentru a-și îmbunătăți starea tenului și a trata ridurile, și anume: albusul de ou, iaurt, miere, ulei de măsline si hrean. Acestea sunt folosite încă astăzi, deoarece conțin o mulțime de vitamine