Cum sa speli corect parul? Ghidul meu mini

Pentru multi oameni, spalatul parului este o rutina zilnica, dar daca e spalat incorect, parul poate deveni uscat, lipsit de vitalitate si dificil de stilizat. Pentru a beneficia in cele mai mari masuri de hidratare si de volum, urmati acest ghid pentru a sti cum sa speli parul corect.

1. Uscati parul inainte sa incepeti sa il spalati

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti, inainte de a spala parul, este sa-l uscati cu un prosop. Spalatul parului ce contine multa umezeala il deterioreaza si-l face mai dificil de coafat. Daca uscati parul inainte sa-l spalati, parul va ramane mai sanatos.

2. Utilizati doar produse special create pentru tipul de par

Exista numeroase produse cosmetice pe piata cu diferite caracteristici si avantaje unice. Puteti alege produsele potrivite pentru tipul de par sau pentru a veni in intampinarea nevoilor parului. Daca aveti par deshidratat, optati pentru produse cu hidratare extra. De asemenea, daca aveti par gras sau incarcat, optati pentru produse care nu se ingreuneaza. Produsele gresite pot duce la incarcarea parului si la cadoua.

3. Folositi apa calda (nu prea calda)

Este recomandat sa folositi apa calda pentru ca aceasta sa ajute la deschiderea porilor si a scalpului, permitand ca produsele sa patrunda mai bine in par. De asemenea, apa calda reduce riscul de incalcire. Cu toate acestea, asigurati-va ca apa nu este prea calda, deoarece aceasta poate dauna parului, uscandu-l mai mult decat ar fi necesar.

4. Utilizati o suvita mica de par

Este recomandat sa impartiti parul in mai multe suvite, pentru a spala mai usor fiecare zona. Fiecare suvita trebuie sa fie usor de lucrat, asa ca impartiti parul in bucle mici, astfel incat sa fie mai usor sa luciati fiecare bucla individual si sa aplicati in mod corespunzator produsele.

5. Aplicati produsele corect

Atunci cand aplicati produsele pe par, incepeti de la radacini si continuati pe lungimea parului. Lasati produsele sa se absoarba bine in par, prin masarea scalpului cu degetele. Utilizati o cantitate mica de produs la fiecare spalare, pentru a asigura hidratarea si protejarea parului.

6. Clatiti parul cu apa rece

Clatiti parul cu apa rece pentru a inchide porii si a asigura un finish stralucitor si o hidratare mai buna. Apa rece compacteaza firele de par, ceea ce le face mai usor de aranjat si styling. In plus, spalatului cu apa rece reduce riscul de incalcire si ofera parului fermitate si volum.

7. Utilizati un balsam sau conditioner potrivit

Balsamul/conditionerul aplicat dupa spalare are rolul de a hidrata parul. Folositi un produs potrivit pentru a asigura ca parului ii vor fi oferite cea mai buna hidratare si protectie. Este recomandat sa folositi un balsam/conditioner potrivit pentru tipului dvs de par, astfel incat sa se obtina cele mai bune rezultate.

8. Folositi un produs de protectie impotriva caldurii

Daca va folositi produse de coafat ce au nevoie de caldura pentru functionare, este recomandat sa folositi un produs de protectie termica inaintea utilizarii lor astfel incat acestea sa nu va deterioree parul. Un produs de protectia termica va ajuta parul sa se protejeze de temperaturile ridicate.

9. Folositi un cleste

Clestele este una dintre cele mai bune unelte pentru coafarea parului. Clestele nu deterioreaza parul, ci il face mai usor de coafat si de modelat. Utilizati clestele cu circumspectie pentru a va crea coafura dorita.

10. Spalati parul in mod regulat

Spalatul parului in mod regulat este esential pentru a mentine un sistem de hidratare sanatos. De asemenea, spalati parul in fiecare zi pentru a preveni incurcarea parului si pentru a preveni aparitia sebumului si a matretei. Nu spalati prea des, deoarece aceasta poate duce la deshidratarea parului.