Cum să facem o exfoliere a scalpului

Un scalp curat și sănătos este esențial pentru ca părul nostru să arate și se simtă la fel de bun. Nu doar asta, dar acordarea atenției adecvate scalpului vă poate ajuta și să îmbunătățiți starea generală a părului și scalpului.

Din fericire, obținerea unui scalp lucios și sănătos nu trebuie să fie o activitate complicată sau costisitoare. De fapt, se poate face exfolierea scalpului chiar de acasă. Acest lucru poate fi făcut folosind produse pe care le aveți deja în casă sau cumpărând produse special preparate pentru această scop.

Deoarece nu putem vedea ce se întâmplă între așezarea de pe cap, doar că efectul poate fi văzut pe suprafața scalpului, exfolierea este esențială pentru menținerea unei stări optime de sănătate a acestuia. În acest ghid, vă vom arăta pas cu pas cum să faceți exfolierea scalpului chiar de acasă.

Scruburi naturale pentru scalp

Scruburile de scalpuri pot fi făcute cu ingrediente naturale, cum ar fi sare, zahărmură, fulgi de cocos și ouă. Aceste ingrediente naturale sunt excelente pentru curățarea părului și eliminarea excesului de sebum și a florii bacteriene de pe scalp.

Sarea forțează pielea să se deschidă, astfel încât agentul exfoliator să poată patrunde adânc în scalp și să îndepărteze celulele moarte și murdăria acumulată. Zahărul are un nivel și mai mare de abrazivitate decât sarea și, prin urmare, poate fi folosit numai în concentrații mici.

Granulele de cocos sunt mai blânde decât sarea și zahărul și sunt, prin urmare, bune pentru exfolierea scalpului. În același timp, gălbenușul de ou este bogat în vitamina A și acizi grași esențiali, amândoi fiind necesari pentru menținerea sănătății scalpului și a părului. Acesta conține, de asemenea, albușul de ou care absoarbe excesul de sebum, astfel încât să se poată simți mai curat și mai liber în cap.

Cum să vă faceți propriul scrub pentru scalp

Primul pas este să faceți propriul scrub pentru scalp. Pentru aceasta, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 linguri de sare fină
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de fulgi de cocos
  • Un singur gălbenuș de ou

Apoi, amestecați ingredientele într-un bol. Trebuie să obțineți o consitență răscoaptă, asemănătoare zăpezii. Dacă este necesar, adăugați mai multă sare, zahăr sau fulgi de cocos pentru a obține textura potrivită. După amestecare, adăugați gălbenușul de ou și amestecați bine toate ingredientele.

Următorul pas este pregătirea scalpului înainte de exfoliere. Începeți prin spălarea și uscarea părului. Este deosebit de important să spălați părul în prealabil, deoarece un scalp curat va oferi rezultate mai bune. După aceea, realizați căldură și umezească scalpul folosindu-vă de un prosop cald sau prin folosirea aburiului de liniște a dusului. Acest lucru va face ca vasele de sânge să se dilate, facilitând absorbția ingredientelor active din scruburile de scalp pe care le folosiți.

Aplicarea scrubului de scalp

După pregătirea adecvată a scalpului, nu lăsați vopseaua să se usuce înainte de a aplica scrubul de scalp. Puneți scrubul pe scalp folosind mișcări circulare încet pe toată suprafața scalpului. Fără a apăsa prea tare, masați soluția pe scalp.

Apoi, lăsați scrubul de scalp să acționeze pe scalp pentru 5-15 minute. Aici puteți folosi această perioadă de timp pentru a vă relaxa și a vă rezolva alte sarcini. După aceea, spălați bine scalpul cu apă curată și uscă cu un prosop sau lăsați-l să se usuce natural.

Deși principiile de exfoliere a scalpului sunt aceleași pentru toată lumea, în funcție de tipurile de păr, ar trebui să aveți în vedere câteva variabile, cum ar fi frecvența exfolierii scalpului. Pentru cei cu părul fin sau subțire, ar trebui să se exfolizească scalpul o dată pe săptămână, în timp ce cei cu părul mai gros și mai sălbatic ar trebui să îl facă de două sau chiar de trei ori pe săptămână.

De asemenea, este important să folosiți produse adecvate