Cum să ai grijă de pielea de sub ochi? Produsele de îngrijire și îndepărtarea machiajului de către mine

Îngrijirea și îndepărtarea machiajului de sub ochi poate fi o provocare. Pielea de sub ochi este cea mai sensibilă, subtilă și fină din întregul corp, prin urmare orice eroare poate provoca iritații și alte probleme cutanate nedorite. Din această cauză, este important să ne asigurăm că urmăm cele mai bune practici pentru îngrijirea pielii sensibile din această zonă. Acest articol oferă instrucțiuni de îngrijire și îndepărtare corectă a machiajului pentru pielea de sub ochi.

Produsele de îngrijire adecvate

Atunci când vine vorba de îngrijirea pielii de sub ochi, produsele pot face sau să strice un ritual de îngrijire. Pentru această zonă sensibilă, produsele folosite trebuie să fie delicate, hidratante și apoase. De asemenea, se recomandă folosirea produselor specifice zonelor sensibile precum creme și seruri pentru conturul ochilor. Pielea de sub ochi are nevoie de produse care acționează cu blândețe, în special produse cosmetice care conțin ingrediente anti-îmbătrânire și hidratante. În cazul în care aveți o zonă de sub ochi uscată, este important să folosiți produsele potrivite pentru a o face să se simtă bine. Utilizați produsele cu SPF zilnic pentru protecție solară și pentru a preveni îmbătrânirea prematură.

Curățarea pielii

Curățarea pielii este cea de-a doua componentă importantă în îngrijirea pielii de sub ochi și implică mai mult decât tratamentele cosmetice. Una dintre cele mai importante etape în curățarea pielii de sub ochi este îndepărtarea machiajului. Acest lucru se poate realiza ștergând pielea cu un prosop înmuiat în apă caldă sau folosind tratamente cosmetice speciale pentru îndepărtarea machiajului. Pot fi, de asemenea, folosite produse cu formulă exfoliantă pentru a ajuta la îndepărtarea machiajului și pentru a curăța și exfolia în același timp. Un pas important îl reprezintă curățarea cu o cârpâ înmuiată în apă caldă. Această etapă se face pentru a îndepărta excesul de sebum și pentru a înlătura celulele moarte. Se recomandă folosirea unei cârpe moi pentru a curăța pielea de sub ochi pentru a evita iritațiile.

Masarea delicată

Bineînțeles, după îndepărtarea machiajului și curățarea pielii, se recomandă o masare delicată a acesteia. Masarea poate fi făcută cu degetele sau cu degetul mare într-un mișcare circulă sau locoasă foarte ușoară. Cu degetele, această zonă de pe față trebuie să fie ușor mișcată și apăsată în același timp. Prin această masare ușoară, se îmbunătățește circulația sângelui și se aliniază ridurile. Astfel, se obțin rezultate mai bune de îngrijire în zona sensibilă de sub ochi.

Hidratarea

În final, se recomandă aplicarea unei crème sau aceleiași tratament pentru conturul ochilor. În momentul aplicării acesteia, aveți grijă s-o aplicați pe pielea curată și uscată, evitând alunecarea pe pielea umedă. Dacă simțiți că produsele sunt prea grase pentru aceeași zonă, alegeti unele mai lejere, care-și vor face treaba fără să provoace o senzație grasă. Nu uitați că hidratarea zilnică este esențială pentru a menține un ten frumos și mai tânăr.

Beați suficientă apă

Înainte să ne preocupăm de produsele noastre cosmetice, este important să ne asigurăm că bem suficientă apă pentru a hidrata pielea de sub ochi. Consumul de lichide suficiente pentru a menține nivelul de hidratare al pielii, care va ajuta la alinierea ridurilor și va face ca pielea să se simtă netedă și catifelată.

Evitați expunerea la soare

Ultimul lucru pe care ar trebui să îl faceți pentru pielea de sub ochi este să o protejați. Această zonă poate fi mai expusă la radiațiile UV decât alte zone ale feței, prin urmare, este necesară folosirea unui produs cu SPF pentru protecție solară. Utilizarea unui produs SPF va ajuta la protejarea pielii de sub ochi de daune cauzate de soare și îi va oferi îngrijire și hidratare suplimentară.

Măști

Măsurile de îngrijire de până acum sunt importante, însă luarea în considerare a măștilor sau a altor tratamente special