Cum îmi îngrijesc unghiile: metodele mele pentru o manichiură frumoasă

Unghiile arată bine atunci când sunt proaspete și corect îngrijite, și constituie o parte importantă a vieții mele. Vreau ca unghiile mele să arate întotdeauna perfecte și, prin urmare, urmez câteva reguli de bază în îngrijirea lor.

Pentru a începe, utilizez produse de îngrijire a unghiilor speciale, cum ar fi lacuri de unghii și uleiuri de unghii și de cuticule. Acestea sunt foarte importante pentru a preveni unghiile și cuticulele uscate și fragile, în plus, oferă și un plus de strălucire și aspect sănătos unghiilor mele.

Apoi, în fiecare zi, îmi curăț îndemânatic unghiile cu un peria de unghii umedă și-mi taie cuticulele în fiecare săptămână, împreună cu o perie de unghii uscate. Acest lucru mă ajută să previn formarea de bacterii sub unghii, precum și îmi dă unghiile mele aspectul frumos și curat.

Îmi amintesc și beau multă apă în fiecare zi. Aceasta este foarte importantă deoarece de multe ori, lipsa de hidratare poate cauza unghiilor mele să devină uscate și fragile. Am început să beau minim doi litri de apă zilnic și aceasta m-a ajutat foarte mult.

De asemenea, realizez manichiuri des. Desigur că pot ține mâinile mele curate și unghiile plăcute prin simpla curățare a lor, dar știind că mă pot bucura de o manichiură perfectă periodic mă ajută să îmi prețuiesc unghiile chiar mai mult.

Uneori, voi opta pentru unghii false care sunt destul de bune pentru ocazii speciale, dar evit de obicei să folosesc aceste produse, deoarece sunt foarte dăunătoare pentru unghiile mele naturale.

În cele din urmă, mănânc bine. Mănânc foarte multe alimente cu un conținut ridicat de vitamine și încerc să mănânc de asemenea alimente bogate în minerale, cum ar fi fructele de mare, peștele și legumele. Aceste alimente sunt esențiale pentru îngrijirea unghiilor mele, deoarece conțin nutrienți care îmbunătățesc elasticitatea și oferă vitamine esențiale.

Echipamentul de care am nevoie pentru îngrijirea unghiilor mele constă, de obicei, într-o cratiță de unghii, o perie moale pentru unghii, o perie mai dura pentru cuticule, și produse de îngrijire speciale, cum ar fi lacuri de unghii, uleiuri de unghii și creme.

Pasul cel mai important este să mă spăl pe mâini și pe unghii cu apă caldă și săpun. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea murdăriei și a bacteriilor care se acumulează pe unghii. După spălare, trebuie să le usuc bine și apoi aplic câteva picături de ulei de unghii și cuticule. Uleiul de cuticule este important deoarece acesta împiedică uscarea cuticulelor.

Apoi, cu ajutorul periei de unghii ușoare, încep să îmi frec unghiile. Fac aceasta de mai multe ori în timpul săptămânii, pe lângă manichiuri și cleștii pentru unghii. Face acest lucru pentru a înlătura orice gaze care s-ar putea acumula sub unghii și pentru a îndepărta orice murdărie sau bacterii.

După aceea, frec unghiile mele cu o perie de unghii mai aspră, pentru a le face mai ascuțite și mai susținute. Acesta este un pas important deoarece are grijă de unghiile mele și le păstrează netezite.

Următorul pas este să taie cuticulele. Acest lucru se realizează cu ajutorul periei de unghii uscate, folosind un mișcări delicate care nu sunt prea aspre și care acordă atenție la îndepărtarea cuticulelor fără a deteriora unghiile. Acest lucru trebuie făcut în mod regulat, deoarece o cuticulă deteriorată poate crește riscurile de infecții și deteriorare a înveliului exterior al unghiilor.

După curățarea unghiilor și cuticulelor, aplic un lac de unghii. Primul pas este baza care ajută la unghii să arate mai bine și să dureze mai mult vreme; apoi, aplic un lac sau vopsea, și în cele din urmă un strat de luciu. Acesta face ca unghiile mele să arate mai curate și mai proaspete și le oferă lor un aspect sănătos și strălucitor.

În sfârșit, îmi îngrijesc unghiile cu manicură naturală pentru a le face să arate și să se simtă mai bine. Aceasta constă în aplicarea de produse pe bază de plante și de erbiciduri, cum ar fi suc de lămâie, aloe vera, ulei de măsline și hrean, și vă pot garanta că acest lucru face minuni pentru unghiile mele.

În concluzie, îngrijirea corectă a unghiilor este foarte important. Merită să fii atent la metodele tale de îngrij