Beneficiile puleței de crucioare (Kale)

Unul dintre cele mai nutritive legume din lumea naturopatiei, păpădia de crucioare, cunoscută și sub denumirea de „Kale”, a devenit din ce în ce mai populară datorită conținutului ridicat de nutrienți și a gustului său delicios. Aceasta se folosește de obicei în preparate ori pe post de salată, dar are și alte modalități de a se pregăti și consuma.

Când vine vorba despre nutrienți, kale reclamă un conținut deosebit de bogat. Boabele de cruce conțin cantități ridicate de fibre alimetare, vitamine B și C, calciu, fosfor și potasiu, Omega-3 și Omega-6. Totodată, această legumă mai conține și flavonoide, antioxidanți și multe enzime alcalinizante.

Dintre numeroasele proprietăți nutriționale ale pulețelor de crucioare menționăm că acestea pot reduce nivelul colesterolului rău și că au un efect benefic în ceea ce privește menținerea nivelului de glucoză în sânge. De asemenea, kale este o legumă ce reglează rata metabolismului, odată ce conține substanțe ce stimulează arderea grăsimilor.

Cum se consumă Kale?

Păpădia de crucioare poate fi consumată crudă, sub forma de salată, sau preparată prin pregătirea ei la abur sau prin înfierare. Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare pe care le poți prepara din kale este „Soufleul de Kale”, cremă delicioasă ce poate fi servită cu ton sau pește, astfel încât să beneficiem de proprietățile sale benefice.

De asemenea, niște felii de kale coptă în cuptor poate fi înlocuită cu feliile de bacon sau cu chipsuri, sub formă de napolitane sau chipsuri de kale. Acestea sunt destul de populare in momentul de fata, fiind preparate din foi de kale cu sare și ulei de măsline și pot fi puse sub formă de aperitiv.

Nu în ultimul rând, kale poate fi folosită și pentru a pregăti smoothie-uri, mai ales deoarece este o legumă fundamentală în dietele detox. Wevon vei găsi smoothie-uri cu diferite combinaţii de ingrediente, însă avem și o rețetă de smoothie cu kale pe care să o încerci:

Rețetă de smoothie cu kale:

  • 1 mână de păpădie de crucioare
  • 1 banana congelată
  • 1/2 cană de spansac
  • Machiaj
  • 1 lingură de miere sau arțar
  • O cana de lapte de migdale

Pentru a pregăti smoothie-ul, se pune toate ingredientele într-un blender și se verifică consistenta. Apoi se toarnă smoothie-ul într-un pahar și se serveste. Acest smoothie delicios și nutritiv creează un boost de energie, ideal pentru un mic dejun sau gustare sănatoasă.

Beneficiile și rezultatele consumului de kale

Consumat regulat, Kale poate aduce o mulțime de beneficii pentru organism, datorită conținutului său bogat de vitamine și minerale. Accentuarea nivelului de energie, creșterea energiei fizice și mentale, reducerea inflamației și protecția împotriva maladiei și a cancerului sunt doar câteva dintre beneficiile pe care aceasta legumă structurata si verde de ciudat le poate aduce organismului tău.

Într-un alt sens, consumul de kale poate duce la beneficii estetice. Aceasta leguma bogată în vitamine face miracole pentru piele, întărind și întinerind-o, inclusiv aceasta îmbunătățește sarcina și ajută la menținerea corpului în formă. În plus, apelează și la reglarea sistemului sanguin, sprijinind circulația sângelui la nivelul scalpului.

În ciuda tuturor beneficiilor pe care kale le are pentru organismul nostru, persoanele care au guta, artrita, diabet sau boli ale vezicii urinare trebuie să consulte medicul în prealabil. De asemenea, se recomandă ca acest tip de legume să fie consumat în cantități moderate, pentru a evita eventualele efecte adverse.

În concluzie

Kale este una dintre cele mai sănătoase legume, fiind cunoscută de asemenea pentru cantitățile sale mari de vitamine și minerale. Această legumă poate fi consumată ca salată, friptă sau coptă la cuptor și oferă și posibilitatea de a prepara smoothie-uri nutritive și sănătoase. De asemenea, kale protejează împotriva maladiilor, reduce inflamațiile si accidentele vasculare și oferă un aport de calciu pentru oase puternice.

Kale este, prin urmare, una dintre cele mai nutritive și versatile legume. Pe scurt, kale poate fi consumată și pregătită în multe moduri, oferind o mulțime de avantaje pentru sănătatea noastră. Din aceste motive, ar trebui să încerci să incluzi adesea această legumă variata în alimentația ta