BENEFICIILE EXFOLIERII SCALPULUI: MIȘCAREA VALOROASĂ SAU PERIEREA INUTILĂ? REVIZUIRE & RECETE DIY

Exfolierea scalpului este o procedură care se poate face ca parte a rutinei tale de îngrijire a părului, oferind îmbunătățiri pe termen lung asupra sănătății și stării scalpului. Exfolierea scalpului se referă la curățarea și împrospătarea scalpului de produsele și deșeurile acumulate. Frecventa exfolierii scalpului variază de la persoană la persoană. Unii oameni o fac săptămânal, în timp ce alții o fac lunar sau chiar mai rar. Exfolierea scalpului oferă mai multe beneficii pentru sănătatea scalpului și a părului.

Ce este exfolierea scalpului și cum se face?

Exfolierea scalpului este un proces prin care se îndepărtează excesul de piele uscată și încărunțită, și se ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și detoxifierea zonelor sale. Acest lucru poate ajuta la ușurarea mătreții, iritațiilor, mătreții, oricărui tip de uscăciune și iritație. Exfolierea scalpului se poate face împreună cu produsele de îngrijire a părului și a scalpului obișnuite. Este de obicei însoțit de o mică masare, care poate scoate sebum, murdărie și produse folosite anterior. Pentru a face exfolierea scalpului, începeți prin umezirea întregului scalp cu apă caldă și frecarea scalpului cu un săpun delicat sau o soluție specială de exfoliant scalp. Apoi, folosiți-vă degetele pentru a masa ușor scalpul. Masarea ușoară a scalpului ajută la eliberarea excesului de produse de îngrijire a părului și a altor reziduuri. Este foarte important să eviți zgârierea scalpului sau masarea prea excesivă.

Beneficii ale exfolierii scalpului

Exfolierea scalpului poate oferi mai multe beneficii pentru sănătatea scalpului și părului. Acestea includ:

  • Îmbunătățirea circulației sângelui și nutriției: Exfolierea scalpului poate îndepărta obstacolele din calea circulației sângelui în scalp. Acest lucru poate crește producția de colagen și restabili circulația, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea nutriției părului și a scalpului.
  • Reducerea mătreții și prevenirea căderii părului: Exfolierea scalpului poate elimina excesul de sebum și murdărie, oferind împrospătarea necesară. Aceste substanțe pot bloca și infesta porii, provocând prădători și mătreață. Exfolierea regulară a scalpului poate ajuta la reducerea mătreții și prevenirea căderii părului.
  • Îmbunătățirea starii scalpului: Exfolierea scalpului poate elimina piatra de tipping (croșetată, încărunțită și uscată) și producerea, a oferind scalpului o senzație curată. Acțiunile de exfoliere pot ajuta, de asemenea, la reducerea infecțiilor fungice, prevenind mâncărimea și uscăciunea și îmbunătățirea vigoarei scalpului.
  • Îmbunătățirea texturii părului: Exfolierea scalpului poate elimina și îndepărta impuritățile și producerea care s-a acumulat în jurul scalpului. Acest lucru ajută la netezirea și împrospătarea firelor de păr, oferind părului o textură mai netedă, mai strălucitoare și mai lucios.

Recenzii și recenzii ale produselor pentru exfolierea scalpului

Exista mai multe produse disponibile pentru exfolierea scalpului. Unele dintre cele mai recomandate produse din categoria exfolierea scalpului sunt:

  • Exfoliantul de scalp Bumble and Bumble Sunday Scrub: Acest exfoliant se prezintă sub forma unui scrub pentru scalp, îmbogățit cu uleiuri esențiale și substante nutritive, care oferă scalpului un tratament detoxifiant și revitalizant. Exfoliantul de scalp Sunday Scrub se recomandă a se folosi o dată pe săptămână ca parte a unei rutine de îngrijire a părului. Inclusiv față de exfolierea scalpului, el poate fi folosit ca și exfoliant facial, oferind pielii un tratament revitalizant și împrospătat.
  • Exfoliantul de scalp Scalp Revival Charcoal + Biotin: Acest exfoliant oferă o îmbunătățire instantanee și aprofundate pentru scalp și păr. Acesta se prezintă sub forma unui gel și conține ingrediente nutritive precum cameraba, cafeină și ulei de arbore de ceai, care oferă o exfoliere eficientă și de lungă durată. Acest produs este recomandat pentru exfolierea scalpului de două ori pe săptămână pentru rezultate optimale.
  • Scalp Scrub de